Kalfsnoot, snijbiet, citroen, kappertjes

Ingrediënten

  • 700 g kalfsnoot
  • 50 g gebakken broodcroûtons
  • 30 g kappertjes
  • 1 bos snijbiet
  • 50 g boter
  • olijfolie
  • jus de veau
  • sereh
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pareer de kalfsnoot en reserveer. Snijd de citroen in segmenten en dan in blokjes. Blancheer de snijbiet 3 minuten in gezouten water. Laat de sereh infuseren met de warme jus de veau.

Breng de kalfsnoot op smaak met peper en zout, gaar 15 minuten in de oven van 190˚C en laat daarna rusten. Zweet de snijbiet aan in olijfolie en voeg de croûtons en de citroen toe. Dresseer de snijbiet en leg er de plakjes kalfsnoot op. Garneer het gerecht met de serehsaus en de kappertjes.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen