Kalfsnoot, jakobsschelp, eendenlever, bouillon van gerookte thee

Ingrediënten

  • 400 g kalfsnoot
  • 4 jacobsschelpen
  • ½ eendelever
  • 1 lange radijs
  • 1 ossestaart
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 tak selderij
  • 1 bergamot
  • sap van 1 limoen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • gerookte thee
  • zeekraal
  • verschillende cresssoorten

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Blancheer de ossestaart, spoel deze af, leg in een pan en moeilleer. Voeg de groenten toe en breng aan de kook. Laat 5 à 6 uur koken en schuim vaak af. Haal door een zeef en houd apart. Zet de schoongemaakte kalfsnoot onder vacuüm en vries deze 2 uur in. Snijd de radijs in zeer dunne linten en de jakobsschelp in mooie plakjes. Meet 8 dl bouillon af, voeg een eetlepel gerookte thee toe en laat 10 licht warm trekken.

Laat de eendelever, de coquille en de radijzen wat olijfolie en limoensap marineren. Snijd de kalfsnoot in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper. Dresseer de verschillende componenten in verschillende laagjes in een diep bord. Breng het geheel op smaak met fleur de sel en peper, rasp er wat bergamot over en schenk er de warme bouillon bij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen