Kalfsniertjes 'al Jerez' met saffraanrijst

Ingrediënten

  • 350 gram kalfsnier
  • zout
  • 1 ui
  • peper
  • mespuntje nootmuskaat
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 deciliter sherry Amontillado
  • 50 gram groene olijven zonder pit

Voor de saffraanrijst

  • enkele saffraandraadjes of 1 theelepel saffraanpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram langkorrelrijst
  • 4 timbaaltjes of kleine kopjes

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsnier
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de kalfsnier een half uur in koud water met ½ eetlepel zout. Dep de nier daarna droog met keukenpapier en snijd de nier op de lobben door of verdeel de nier in plakjes. Verwijder met een puntig scherp mesje zonodig de witte deeltjes. Pel de ui en snipper deze. Bestrooi de kalfsnier met peper, zout en nootmuskaat. Rol de niertjes door de bloem.

Zet 2½ deciliter water op voor de rijst. Voeg de saffraan-draadjes toe. Verhit 2 eetlepels olijfolie, roer de rijst erdoor en laat ze in 1 minuut glazig worden. Giet het saffraanvocht erbij en breng alles aan de kook. Kook de rijst gaar in ca. 15 minuten (of volgens de gebruiksaanwijzing) met het deksel op de pan. Laat de rijst daarna enkele minuten rusten.

Vet de timbaaltjes in met een beetje olie en vul ze met de gare rijst. Verhit de olie voor de niertjes en braad ze rondom 1-2 minuten in de hete olie. Schep de kalfsniertjes uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui en de geperste knoflook in het braadvet. Giet de sherry erbij en breng alles aan de kook. Snijd de olijven in plakjes en voeg ze toe.

Verwarm de niertjes 5 minuten in de sherry, schep ze eruit en leg ze op voorverwarmde borden. Schenk de saus over de kalfsniertjes. Keer de timbaaltjes saffraanrijst op de borden.

Tips:
* Vervang de kalfsniertjes door reepjes kalfslever.
* Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen of pistachenoten en serveer er crème fraîche bij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen