Kalfsnek gestoofd in Malle Babbe bier met herfstrand

Ingrediënten:

  • gedroogde venkelplakjes
  • gedroogde bloemkoolplakjes
  • bietenblad
  • cantharellen
  • cressen

Voor de gestoofde kalfsnek:

  • 1 kg kalfsnek
  • 2 flesjes Malle Babbe bier van Jopen
  • 100 g gesnipperde ui
  • rasp van 1/2 citroen
  • 2 blaadjes laurier

Voor de herfststamppot:

  • 750 g ratte aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 200 g boter
  • 150 g spruitblaadjes in fijne julienne
  • 150 g witlof in fijne julienne
  • 150 g gekonfijte tomaat in julienne (zie onder: Voor de gekonfijte tomaat:)
  • 150 g ragfijn gesneden wit van prei

Voor de gekonfijte tomaat:

  • 2 pomodori
  • tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsnek
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100°C. Was en droog de tomaten, snijd ze in vieren en leg de tomaten met de bolle kant naar beneden in een ronde ovenschaal. Bestrooi de tomaten met (zee)zout, peper en tijm. Besprenkel ze dan rijkelijk met olijfolie. De tomaatjes moeten met een dun laagje bedekt zijn en de bodem van de schaal mag nét bedekt zijn met olie. Schuif de schaal in de oven voor ca. 2 uur.

Schil de aardappels, snijd in stukken, zet net onder water, voeg de doorgesneden knoflooktenen, tijm, rozemarijn en wat zout toe en kook zachtjes gaar. Verwarm in een steelpannetje de melk, room en boter. Giet de aardappels af, verwijder de kruiden en knijp door een pureeknijper. Roer de melk en room door de puree. Wok de spruitblaadjes en prei kort en heet in een theelepel walnootolie, meng samen met de witlof en de tomaat door de puree en breng op smaak.

Bak wat cantharellen of andere kleine paddenstoelen kort aan en breng op smaak. Doe de stoof in een kleine ring op het bord, zet daar een grote ring omheen en vul die af met stamppot. Verwijder de ringen en garneer de rand met de paddestoelen, gedroogde venkel, gedroogde bloemkool, bietenblad en cressen naar keuze.

David Veenstra - www.thecookiechipchocolatecompany.com

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen