Kalfsmedaillon met poivrade artisjokken, gekonfijte tomaat en girollen

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsfilet
  • 8 poivrade artisjokken
  • 12 gekonfijte tomaten
  • 20 taggiasche olijven
  • 100 gram girollen
  • 1 citroen
  • 8 groene asperges

Voor de kalfsjus:

  • 1 kilo kalfsbot
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 takjes tijm

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsfilet, kalfsbot
*
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bereid een bruine jus van de kalfsbotten, de knoflook, de tijm en water. Passeer het vocht, laat reduceren en breng eventueel op smaak. Tourneer de artisjokken en houd ze apart in ijswater met citroensap.

Schil de asperges lichtjes en bind ze op. Was de girollen, bak alle groenten apart in een klontje boter en kruid met peper en zout. Kleur de gekruide kalfsfilet in roomboter en gaar tot de gewenste cuisson in de oven. Laat het vlees rusten, trancheer en presenteer harmonieus met de garnituren en de bruine jus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen