Kalfslever mi-cuit, appelgelei, kastanjecrème en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

  • 1 stuk kalfslever
  • 4 granny smith appelen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 cèpes
  • 1 piccolo brood
  • shiso purple
  • 100 g vers gekookte kastanjes
  • 3 cl gevogeltebouillon
  • 5 cl room
  • zout
  • peper
  • boter

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was en centrifugeer de appelen, verwarm voorzichtig het sap, voeg de geweekte gelatine toe, giet in borden en laat in de koeling stollen. Mix de nog warme kastanjes met de bouillon en de room, breng op smaak met zout en peper en haal door een teems. Reserveer de kastanjecoulis in een spuitfles.

Snijd de paddestoelen en het brood in dunne plakjes met behulp van een mandoline en droog ze volkomen in de oven. Bak de lever zeer kort aan beide kanten in bruisende boter en verwarm daarna 8 minuten in de oven van 110°C. Leg punten kastanjecrème op de gelei en leg er de paddestoelen en broodchips bij. Snijd de lever in blokjes en leg erbij. Garneer met shiso en serveer onmiddellijk.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen