Kalfslever met vossebessen en mousseline van ratte aardappelen en de laatste truffel

Ingrediënten

  • 600 g kalfslever
  • 160 g vossebessen
  • siroop van Tasmaanse peper
  • jonge slablaadjes
  • poeder van rode biet
  • yuzu
  • olijfolie
  • boter
  • 20 plakjes uitgestoken seizoenstruffel

Voor de aardappelmousseline:

  • 1 kg ratte aardappelen
  • 600 g boter
  • 1 dl melk
  • 80 g truffelbrunoise

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslever
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg voor de mousseline de ongeschilde aardappelen in een braadslede op een bed van zeezout en dek af met aluminiumfolie. Plaats in de oven van 170°C tot de aardappelen volledig gaar zijn. Pel de aardappelen, druk door een teems en monteer de puree met de boter. Maak iets smeuïger met de melk, voeg de truffelbrunoise toe en breng op smaak.

Kook de vossebessen 20 seconden in de pepersiroop en laat in het vocht afkoelen. Bak de schoongemaakte lever aan in roomboter en draai om de 30 seconden om voor een gelijkmatige cuisson. Kruid de salade met olijfolie, fleur de sel, bietenpoeder en yuzu en dresseer met de vossebessen en kalfslever op de mousseline. Werk af met de schijfjes truffel en wat kalfsjus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen