Kalfslende met gember en shii-take uit de braadzak

Ingrediënten

  • 800 gram (zonder been) keukenklare dunne kalfslende
  • 1 middelgrote ui, in repen van 4 cm gesneden
  • 200 gram shii-take, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse gemberwortel, in dunne plakjes gesneden
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslende
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De gesneden ui, shii-take en de knoflookteentjes in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De zoete ketjap met Spaanse peper en wat zout vermengen, de kalfslende met dit mengsel inwrijven, op de uien, knoflook en shii-take in de braadzak leggen en bedekken met de gesneden gemberwortel.

De braadzak met een binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de kalfslende in ca. 45 minuten garen (de kalfslende moet nog nèt rosé zijn).

De kalfslende uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Snijd de kalfslende met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dikke plakken en serveer deze met de uien, shii-take en het braadvocht uit de braadzak.

Lekker met roergebakken paksoi en pandanrijst.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen