Kalfslende, gerookte aubergine, artisjok en rode ui

Ingredienten

  • 4 stukken van 150 g kalfslende
  • 3 aubergines
  • 10 poivrade
  • artisjokken
  • 10 kleine nieuwe rode uien
  • 200 g geblancheerde doperwten
  • 12 plakjes coppa
  • 10 g hooi
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takken tijm
  • 1 gele ui
  • zonnebloemolie
  • witte wijn
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • jus de veau

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslende
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de aubergines doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Bedruip licht met olie en voeg wat geperste knoflook toe. Leg een tikje tijm op de aubergine, verpak in aluminiumfolie en gaar 45 minuten in de oven van 180˚C. Blender het vlees van de aubergine en rook 10 minuten in het hooi. Toerneer de artisjokken en leg deze in een pan met de gesneden gele ui, 1 teentje knoflook en 1 takje tijm. Bedruip met witte wijn, dek af met water en gaar op een laag vuur.

Haal de eerste laag van de rode uien en snijd de uien doormidden. Gril deze heel langzaam op de hoek van de barbecue. Leg de coppa plakjes op vetvrij papier tussen 2 bakplaten en droog 30 minuten in de oven van 120˚C. Gril de kalfslende en laat rusten. Dresseer de auberginepuree en dan de artisjokken. Voeg vervolgens de uien, de doperwtjes, het vlees en de coppachips aan het gerecht toe en lepel er de jus de veau bij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen