Kalfslappen met saffraan, kaneel en honing uit de braadzak

Ingrediënten

  • 800 gram magere kalfslappen
  • 4 appels (granny smith of goudreinet), geschild, zonder klokhuis
  • 1 limoenen, zonder schil, in dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel saffraan of imitatiesaffraan
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De appels in dikke schijven snijden en de helft hiervan in de braadzak leggen. De magere kalfslappen bestrooien met zout en peper, op de schijven appel in de braadzak leggen en achtereenvolgens bedekken met de plakjes limoen en de resterende schijven appel. De honing vermengen met het water, kaneel en saffraan en over de schijven appel op het vlees scheppen. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.

De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de magere kalfslappen in ca. 60 minuten garen (de kalfslappen moeten gaar en nog sappig zijn). De magere kalfslappen uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten “rusten”. Snijd de kalfslappen met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de appel en het braadvocht uit de braadzak.

Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en couscous.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen