Kalfskoteletten in portsaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • peper, zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 75 gram boter
  • 4 vleestomaten
  • 4 eetlepels verse ricottakaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 deciliter witte port
  • ½ deciliter witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 4 eieren

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfskotelet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Dep de kalfskoteletten droog. Bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Verhit de boter en bak hierin de koteletten in 15 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Verwarm de oven op 150° C. Snijd een kapje van de tomaten (deze gebruikt u niet meer) en hol ze uit. Druppel er wat olijfolie in. Zet ze ca. 5 minuten in het midden van de oven in een ovenvaste schaal. Voeg de port, de witte wijn, en het citroensap bij het braadvocht van de koteletten en laat de saus iets inkoken. Vul de tomaten elk met een ei en een el. ricotta. Bak de tomaten nog ca. 5 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.

Serveer de kalfskoteletten met de saus. Presenteer de gevulde tomaten erbij en bestrooi het gerecht met peterselie.

Tips:
* Vervang de kalfskoteletten door kalfs T-bones.
* Serveer in plaats van gevulde tomaten een mengsel van sperziebonen, tomatenblokjes, rode uien en enkele fijngesneden ansjovisfilets.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen