Kalfskotelet met mosterdsaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole) pakje of juspoeder gebonden met maïzena
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 1 eetlepel grove boerenmosterd
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfskoteletten om en om mooi bruin en nèt gaar van binnen. Neem de koteletten uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.

Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg droge witte wijn en room toe en laat het geheel zachtjes tot 2/3 inkoken. Voeg de mosterd toe, laat nog 1 minuut doorkoken en breng met zout en peper op smaak.

Serveer de saus apart. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en bladspinazie.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen