Kalfskotelet met gruyère en mosterd

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram geraspte gruyère kaas
  • 4 eetlepels Dyon mosterd
  • 1/8 crème fraîche
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 4 eetlepels calvados (appelbrandewijn)
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfskoteletten om en om mooi bruin en nog iets rosé van binnen. Neem de koteletten uit de pan en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.

Bedek de koteletten met mosterd, gruyère kaas en crème fraîche en gratineer ze in de oven of onder de grill. Giet de calvados en room in de resterende bakboter, kook het tot 2/3 in, giet het door een fijne zeef en daarna over de koteletten.

Lekker met dikke frieten en gestoofde in ham omwikkelde witlof.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen