Kalfskotelet met een kruidenkorstje

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfskoteletten
  • Boter

Voor de kruidenkorst:

  • 3 eetlepels boter
  • 8 eetlepels broodkruimel
  • 8 eetlepels verse kruiden fijngehakt (zoals bladpeterselie, tijm, rozemarijn, majoraan)
  • zout
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

5
30 - 60 minuten
kalfskoteletten
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. De oven voorverwarmen op 200°C.

Smelt de boter voorzichtig dat het vloeibaar wordt maar niet te warm. Vermeng de boter met de broodkruimels en de kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel daarna in de koeling. Verwarm een pan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Doe de boter er in en bak de kalfskoteletten om en om bruin aan beide zijden. Verdeel de boter/kruidenmengsel over de koteletten, druk het mengsel goed aan.

Zet de kalfskoteletten in de oven en gaar in ca 8 minuten. Op het laatst de gril van de oven aanzetten zodat het kruidenmengsel knapperig wordt gegrild. Serveer de kalfskoteletten direct op voorverwarmde borden.

Lekker met een risotto, verrijkt met paddenstoelen.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen