Kalfskopterrine met pickels, zwarte knoflook en béarnaise

Ingrediënten:

  • groene asperges
  • artisjok
  • broodkrokantjes
  • bloemen

Voor de terrine:

  • 1 stuk kalfskop
  • 5 l courtbouillon
  • 100 g verse gehakte kruiden (dragon, lavas, bonenkruid, kervel, basilicum)
  • 50 g truffelparures
  • 5 el xeres-azijn
  • peper
  • zout
  • 200 g gesnipperde sjalot

Voor de pickels:

  • 500 g azijn
  • 200 g suiker
  • 1 l water
  • radijsjes
  • sjalot
  • mosterdzaad

Voor de zwarte look:

  • 200 g zwarte knoflook
  • 50 g truffeljus
  • 50 g truffelparures
  • 50 g kalfsjus
  • 50 g gekonfijte uien
  • balsamico
  • zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfskop, kalfsjus
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook het water met de azijn en suiker op, giet dit mengsel op de radijsjes en sjalotringen, sluit goed af en laat afkoelen. Kook het mosterdzaad in hetzelfde mengsel gedurende 1 uur en laat afkoelen. Blender de zwarte look met de truffeljus, truffelstukjes, kalfsjus en gekonfijte uien tot een gladde emulsie en breng op smaak met balsamico en zout.

Plaats de terrine op het bord en verwarm de terrine lichtjes met een brander. Plaats de pickels en de zwarte look op de terrine. Werk af met geblancheerde asperge, artisjok en broodkrokantjes. Versier met bloempjes en serveer er afzonderlijk een klassieke béarnaise bij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen