Kalfskopterrine met daslook, asperges en erwtjes

Ingrediënten:

  • krokant van filodeeg met preipoeder
  • oregano
  • artisjokschuim
  • daslookolie
  • zoet-zure sjalot
  • koolbloeme
  • gel van bonenkruid
  • kalfskopterrine

Voor de asperges:

  • 4 geschilde en geblancheerde asperges
  • aspergeschillen
  • 250 g water
  • 50 g suiker
  • 100 g azijn
  • takje laurier en tijm
  • 100 g boter

Voor de erwten en daslook:

  • 200 g daslook
  • 500 g slaolie
  • erwten in de schil
  • daslookolie

Voor de erwtencrème:

  • 100 g sjalot
  • 50 g boter
  • 50 g gerookt spek in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el witte wijn
  • 500 g doperwtjes
  • 250 g gevogeltjebouillon

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfskopterrine
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook het water met de suiker en azijn en giet warm op de asperges, samen met de schillen, tijm en laurier. Dek af en laat afkoelen. Monteer de aspergejus met boter en smaak af. Blender de daslook met de olie gedurende 10 minuten in de thermoblender bij 70°C en passeer door een zeef.

Blancheer de erwten en dop ze. Werk af met de daslookolie en breng op smaak. Stoof voor de crème alle ingrediënten samen in boter en blus met witte wijn en bouillon. Kook gaar, mix in de blender en passeer door een fijne zeef.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen