Kalfshaché op z’n Indonesisch

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsragoutvlees
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel citroengras (sereh)
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsragoutvlees
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg het kalfsragoutvlees toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar. Verwijder het laurierblad en het stukje gemberwortel en breng met zout op smaak.

Lekker met gebakken rijst en kousenband of groene boontjes.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen