Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

Ingrediënten

  • 400 gram kalfshaas
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 40 gram boter (of margarine)
  • 125 gram roomkaas
  • 2 eetlepels mierikswortel (uit een potje)
  • 1 deciliter kalfsfond (pot)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de kalfshaas droog, bestrooi met versgemalen peper. Snijd de tomaatjes in vieren. Verwarm de boter. Bak de kalfshaas op een halfhoog vuur rondom mooi bruin. Leg de kalfshaas in een ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en laat het vlees in 6 minuten mooi rosé garen.

Voeg intussen de roomkaas, de mierikswortel en de fond aan het achtergebleven bakvet toe en breng alles al kloppend met een garde aan de kook. Zo ontstaat een mooi gebonden saus. Roer de tomaatjes door de saus en warm ze kort mee. Neem intussen het vlees uit de oven, bestrooi het met peper en zout naar smaak en laat het 5 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Serveer de kalfshaas met de saus. Lekker met tagliatelle en broccoli.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen