Kalfsgoulash met champignons

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgoulash
  • 1 liter water
  • 1 kleine ui, in grove stukken gesneden
  • 1/2 winterwortel, in grove stukken gesneden
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 6 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 deciliter roomsaus of blanke saus (pakje)
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsgoulash
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met de ui, winterwortel, kruidnagel, gekneusde peperkorrels en het laurierblad. Voeg het kalfsgoulashvlees toe en kook alles in ca. 1 uur zachtjes gaar. Neem het goulashvlees uit de pan en zeef de bouillon.

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes champignons. Maak de roomsaus volgens de verpakking maar gebruik in plaats van water de gezeefde bouillon. Voeg room, de gebakken champignons, het gare goulashvlees en gehakte peterselie toe. Breng het geheel met zout en peper op smaak en kook alles nog enkele minuten zachtjes door.

Lekker met witte rijst en mais met doperwten.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen