Kalfsgehakt met Danish blue

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter (slag)room of crème fraîche
  • 1 ei
  • 1 eetlepel grove boerenmosterd
  • 120 gram Danish blue of andere blauwschimmelkaas
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout, nootmuskaat en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng het kalfsgehakt met ei, mosterd, room of crème fraîche en gehakte peterselie en breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak. Vorm hiervan 4 gelijke ballen. Druk in elke bal een kuiltje en vul dit met Danish blue. Druk de gehakt er iets overheen en maak de ballen iets plat. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ballen om en om mooi bruin en nèt gaar van binnen.

Lekker tussen een geroosterd broodje met ijsbergsla en tomaat.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen