Kalfsfilet

Ingrediënten

  • 4 porties à 150 gram kalfsfilet (kalfshaas)
  • boter

Voor de groenten:

  • 8 stuk crosnes
  • 4 partjes aardpeer
  • 4 minibietjes
  • 8 radijsjes

Voor de selderijpuree:

  • 200 gram knolselderij
  • 50 gram ui
  • boter

Voor het condiment:

  • 40 gram Jabugo ham
  • 40 gram Comté kaas
  • 50 gram sjalot
  • 4 centiliter olijfolie
  • 2 centiliter balsamicoazijn

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsfilet (kalfshaas)
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd voor de puree de knolselderij in blokjes, zweet aan in wat boter met de fijngesneden ui en laat zachtjes garen. Mix glad met een scheutje room en breng op smaak. Kook de verschillende groenten afzonderlijk gaar in de groentebouillon en kruid met peper en zout.

Snijd voor het condiment de ham, kaas en de sjalot ragfijn en breng op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Kleur de gekruide kalfsfilet in een scheutje olie en gaar eventueel verder in de oven tot de gewenste cuisson. Trek een streepje van de selderijpuree op het bord, dresseer er de kalfsfilet op en werk af met de groenten en het condiment. Sauceer met de kalfsjus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen