Kalfsalbondigas met gehakte amandelen en zwarte olijven in truffelsaus

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 25 gram amandelen fijn gedraaid in blender
  • 8 gram basilicum vers en grof gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • 30 gram sjalot gesnipperd
  • 1 deciliter witte wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • 75 gram room
  • 25 gram gemalen amandelen
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 4 gehakte zwarte olijven

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
Edgar Buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de overige ingrediënten behalve de olijfolie en maak kleine balletjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin, in matig hete pan. Fruit de knoflook/sjalot in olijfolie op matig vuur. Blus af met witte wijn, voeg kalfsfond toe en breng aan de kook.

Voeg room en gemalen amandelene toe, breng op smaak met zout en peper. Doe de balletjes in de saus en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen. Voeg vlak voor opdienen 1 a 2 lepels goede truffelolie toe. Bestrooi met de gehakte olijven.

In grote diepe schaal serveren of kleine kommetjes, met knapperig ciabatta brood en romeinse sla met geschaafde parmesan en limoenolie.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen