Kalfs T-bone met artisjokkensaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfs-T-bones
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 blik artisjokharten (minimaal 4 stuks), in vieren gesneden
  • 1 ontvelde vleestomaat, fijngesneden
  • 8 zwarte olijven, zonder pit
  • 4 eetlepels diepvries tuinboontjes
  • 1 borrelglas droge sherry
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfs-T-bones
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfs T-bones om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Fruit de knoflook in de olijfolie zonder te kleuren, voeg vervolgens de stukken artisjokharten toe, bak het geheel en blus af met sherry.

Tuinboontjes, olijven en tomaat toevoegen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken. Voeg gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak. Serveer de saus apart.

Lekker met groene salade en aardappel uit de oven.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen