Kalfs spareribs barbecue

Ingredients

  • 1 kilogram voorgegaarde kalfs spareribs
  • Rode marinade

Voor de barbecuesaus

  • 1/2 theelepel chilipeper of chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Pimentón de la vera (gerookt paprikapoeder)
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfs spareribs
*
427
undefined
undefined
3
27
undefined
52
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfsspareribs ongeveer zes uur in de koelkast laten ontdooien, een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De kalfsspareribs uit de verpakking halen en droogdeppen.

Voor de barbecuesaus de chilipeper eerst in fijne reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. De knoflooktenen pellen en eveneens in fijne blokjes snijden of door een knoflookpers drukken. Alles vermengen met de overige ingrediënten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kalfsspareribs op de grill leggen (altijd indirect grillen).

Zorg ervoor dat in de grill een constante grilltemperatuur van 150 tot 160 °C wordt aangehouden. De grilltijd bedraagt ongeveer 30 minuten. De bovenzijde van de kalfsspareribs 5 minuten voor het einde van de gaartijd met een beetje rode marinade bestrijken. De barbecuesaus als dip erbij serveren.

Tip: Lekker met friet, aardappelpuree of koolsalade.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen