Gestoomde kalfslever met groene asperges, spinazie en tofusaus

Ingrediënten

  • 650 gram kalfslever
  • 1 bos groene asperges (20/22)
  • 200 gram spinazie
  • olijfolie
  • fleur de sel

Voor de saus:

  • 1 komkommer
  • 1/2 bos dille
  • 1 citroen
  • 250 gram tofu
  • olijfolie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfslever in blokjes, kruid met peper en zout en rol stuk voor stuk in plastic folie. Stoom de kalfslever voor het doorgeven 4 à 5 minuten in de steamer op 100ºC en laat nog 3 minuten rusten. Snijd voor de saus de komkommer in de lengte doormidden en pers de citroen uit. Mix de tofu met de komkommer, de dille en het citroensap glad en breng op smaak met peper en zout. Schil de asperges lichtjes en stoom enkele minuten.

Was de spinazie en breng op smaak met olijfolie, peper en fleur de sel. Dresseer de blokjes lever met de groene asperges naast de spinaziesalade en serveer de saus apart. Werk af met een half citroentje en enkele druppels olijfolie.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen