Gestoofde kalfslappen met kokos en Spaanse peper

Ingrediënten

  • 800 gram magere kalfslappen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, in reepjes van 4 cm gesneden
  • 1 teentje knoflook, in de schil
  • 1/2 rode Spaanse peper, in dunne ringen
  • 1 deciliter kokosmelk
  • 1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
  • 3 eetlepels baby-kokosnoot, blik, grof gesneden
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
magere kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een braadpan, kleur de magere kalfs-lappen hierin goudbruin. Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe. Fruit dit even zonder te kleuren en breng met zout en peper op smaak. Voeg de tomaat, kokosmelk en baby-kokosnoot toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1 uur zachtjes gaar.

Serveer de magere kalfslappen met het stoofvocht. Lekker met noedels en roergebakken paksoi.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen