Gestoofd kalfsvlees met champignons

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesblokjes
  • 50 gram boter
  • 1 klein teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 blik champignonsoep
  • 4 deciliter bouillon
  • zout en peper uit de molen
  • takjes peterselie
  • 2 theelepels maïzena

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsvleesblokjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verhit de boter en schroei het vlees op middelmatig vuur even dicht maar laat het niet bruinbakken. Ga met de knoflook langs de wanden van een sauspan voor de smaak. Leg de knoflook weg. Laat het vlees uitlekken en doe het in de sauspan. De champignons aan de achtergebleven boter toevoegen en zachtjes bakken. Verdeel ze dan over het vlees.

Voeg het paprikapoeder, de champignonssoep, de bouillon en peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, doe er een deksel op, zet de pit laag en laat ongeveer 1½ uur sudderen. Maak de maïzena aan met wat water en roer dit door het vleesmengsel totdat de gewenste dikte wordt bereikt. Besprenkel met peterselietoefjes.

Serveer met aardappelkroketten of peterselieaardappelen en groene erwten.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen