Kalfswang met steranijs en sake

4
> 60 minuten
kalfswang
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de kalfswangen om en om. Neem de wangen uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Fruit de fijngesneden ui en knoflook in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.

Voeg de steranijs, sake en de wangen toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 2 uur zachtjes gaar. Snijd de wangen met een scherp niet gekarteld mes in plakjes.

Lekker op een groene salade met appel en kerriemayonaise.

Ingrediënten

  • 800 gram (zonder vliezen en vet) kalfswang
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 4 stukjes steranijs, gekneusd
  • 1 deciliter sake
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen