Geroosterde kalfshals op zijn Aziatisch

Ingrediënten

  • 800 gram kalfshals
  • 1 deciliter ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel vijf kruidenpoeder (five spice powder)
  • 1 theelepel suiker

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfshals
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfshals in 4 repen en leg ze in een zuurbestendige schaal. Vermeng de ketjap met de sojasaus, sherry, knoflook, suiker en de kruidenpoeder. Giet het mengsel over de repen kalfshals en laat het geheel 6 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Neem de repen kalfshals uit de marinade, leg ze op een ovenrooster met daaronder een schaal om het lekvocht op te vangen. Rooster ze in een voorverwarmde oven met bovengrill, onder regelmatig draaien en met marinade bedruipend, gaar en krokant. Snijd de repen kalfshals met een scherp, niet gekarteld mes in plakken.

Lekker met kleefrijst en roergebakken broccoli met knoflook.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen