Gebakken kalfsspierstuk met rösti

Ingrediënten

  • 600 gram in 8 licht geplette stukken à 75 gram kalfsspierstuk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 4 middelgrote aardappels, geschild
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsspierstuk
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de stukken kalfsspierstuk een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Snijd de aardappels in fijne reepjes en vermeng deze met de verse tijmblaadjes. Vermeng de eieren met de knoflook en breng met zout en peper op smaak.

Wentel de stukken kalfsspierstuk door het eimengsel en daarna door de reepjes aardappel met tijm. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de met aardappel gepaneerde stukken kalfsspierstuk om en om de aardappelreepjes krokant en bruin en het vlees nog nèt rosé van binnen.

Lekker met asperges.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen