Gebakken kalfsoester met olijventapenade

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt
  • 50 gram groene olijven, zonder pit, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsoesters een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsbiefstukken om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.

Neem de kalfsbiefstukken uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook zonder te kleuren. Voeg vervolgens de olijven en de tomaat toe en fruit deze ook even aan. Blus het geheel af met witte wijn, laat het enkele minuten zachtjes doorkoken tot het vocht vrijwel verdampt is. Breng met peper op smaak en schep op elke kalfsbiefstuk wat olijventapenade (maak de tapenade eventueel fijner met de staafmixer).

Lekker met couscous en gebakken courgettes.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen