Frenched rack met zoete aardappelgratin en broccoli

Ingrediënten:

  • 1 st. van ca. 1,2 kg Kalfs Frenched rack
  • Versgemalen peper
  • Zonnebloemolie

Voor de zoete aardappelgratin:

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml slagroom

Voor de broccoli:

  • 600 g broccoli
  • 250 ml groentebouillon
  • 50 g boter

Plus:

  • Zout om op smaak te brengen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
Kalfs Frenched rack
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de frenched rack een uur voor het bereiden uit de koelkast. Verwijder eventuele pezen en maak de ribben goed schoon. Verwijder de kleine beenstukjes tussen de ribben aan de rugzijde. Dat maakt het trancheren straks een stuk makkelijker. Verwarm de oven voor op 80°C boven/onderhitte. Kruid de rack aan beide kanten met peper en braad aan in de hete olie. Laat ongeveer twee uur garen in het midden van de oven.

Voor de zoeteaardappelgratin: schil de aardappels en snijd in ongeveer twee millimeter dunne plakjes. Pel de knoflook en halveer in de lengte. Wrijf de binnenkant van een ovenschaal in met de knoflook en vet vervolgens in. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Breng de room aan de kook en leg de aardappelschijfjes erin. Al roerende een minuut doorkoken. Giet het mengsel vervolgens in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 175°C. Zorg ervoor dat de korst niet te donker wordt. Dek eventueel aan het einde van de baktijd af met aluminiumfolie. Was de broccoli, snijd roosjes eraf, snijd de stronkjes kruiselings in en kook beetgaar. Laat schrikken in ijswater en laat uitlekken. Boter met de bouillon voor de helft laten inkoken. Verwarm de broccoli hierin. Roer een aantal keer door.

Zodra het vlees een kerntemperatuur van 62°C bereikt, is het kalfsvlees medium gaar. Wikkel het in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten. Trancheer het vlees en serveer met de gratin en broccoli op voorverwarmde borden.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen