Dunne plakjes kalfslever in paprika-roomsaus met wilde rijst

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
bakken
450

Bereidingswijze

  1. 1. Snij de kalfslever in hapklare reepjes.

  2. Kook de gemengde wilde rijst in sudderend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 2. Bak terwijl de rijst kookt elke kant van de lever portiegewijs gedurende ongeveer 1 minuut in de hete olie.

  4. Haal ze eruit, leg ze aan de kant en doe de uien, knoflook en paprika in de pan.

  5. Roerbak ongeveer 3 minuten, voeg dan de tomatenpuree, kruiden en tijm toe.

  6. Voeg naar smaak peper en zout toe en laat nog eens 3 minuten verder braden.

  7. Glazuur met groentebouillon en laat deze tot de helft open inkoken.

  8. Voeg de room toe, doe het deksel erop en laat nog 3 minuten sudderen.

  9. 3. Doe de stukjes lever weer in de pan en laat ze ongeveer 5 minuten garen.

  10. Kruid de kalfslever en paprika in de pan naar smaak en serveer met de gemengde wilde rijst.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes kalfslever
  • 250 g gemengde wilde rijst
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 rode 1 gele en 1 oranje
  • paprika in reepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el paprikapoeder, zoet
  • 1 el tijmblaadjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 ml room
  • peper & zout naar smaak

Voedingswaarden

53
20
14

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen