Dubbele kalfsrib met gebakken inktvis en broccoli

Ingrediënten

  • 2 stuks à 800 gram, dubbel ribstuk
  • aromaten
  • 200 gram inktvis
  • 1 eetlepel inktvisinkt
  • maïszetmeel
  • 4 mooie plakjes Tiroler spek
  • satékruiden
  • 1 broccoli
  • 1 ratte aardappel
  • 5 deciliter gereduceerde room

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
ribstuk
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kleur het ribstuk met de aromaten in de roomboter en arroseer regelmatig. Neem uit de pan zodra de juiste cuisson is bereikt en laat even lang rusten als de gaartijd. Bind de inktvisinkt met het maïszetmeel, smeer dun uit op een siliconen matje en laat drogen in de matig warme oven.

Kook voor de puree de broccoli met de aardappel gaar, draai tot een gladde puree en voeg de room toe. Breng op smaak met satékruiden en houd warm. Was de inktvis, maak schoon, snijd lichtjes in, bak krokant op de plancha en breng op smaak met de satékruiden. Dresseer het ribstuk met de verschillende garnituren op een schaal, trancheer aan tafel en serveer er de verschillende onderdelen bij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen