Dubbel kalfsribstuk, gebraden op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 2 stuks à 600 gram dubbel kalfsribstuk
  • 200 gram Ratte aardappelen uit Noirmoutier
  • 12 jonge peentjes
  • 8 jonge uitjes
  • 100 gram groene boontjes
  • boter
  • fleur de sel
  • 1 deciliter kalfsjus
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels plantaardig olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribstuk
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak alle groenten schoon en blancheer ze afzonderlijk beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en droog na met een keukendoek. Snijd de ongeschilde aardappelen doormidden en bak ze in een scheutje plantaardige olie in een gietijzeren pan. Voeg zodra gekleurd, de tijm, knoflook en een scheut water toe. Laat afgedekt gedurende 12 minuten verder garen.

Maak de ribstukken schoon, kleur stevig in plantaardige olie, leg ze bij de aardappelen in de gietijzeren pan en laat nog 12 minuten verder garen. Draai tussendoor tweemaal om en laat nog 8 minuten rusten. Draai ondertussen wel tweemaal om. Verwarm de groenten in wat olijfolie en breng op smaak met fleur de sel. Presenteer de ribstukken op een groot bord met daaromheen de groenten. Sauceer het geheel met de verwarmde kalfsjus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen