Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

Ingrediënten

  • 800 gram doorregen kalfslappen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 stukje verse gember, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 stelen citroengras, gehalveerd of 1 theelepel gemalen sereh
  • 2 eetlepels garam masala of kerriepoeder
  • 3 tomaten, gepeld en fijngesneden
  • 1/2 rode Spaanse peper, in plakjes gesneden
  • 1/2 deciliter kokosmelk
  • zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de doorregen kalfslappen rondom mooi bruin en voeg de ui en knoflook toe en fruit dit even zonder te kleuren. Voeg de garam masala toe en vermeng dit met het vlees. Voeg de overige ingrediënten toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar.

Lekker met pandanrijst en groene boontjes met ui en sambal.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen