Bouillon van schenkel met voorjaarsgroenten

4
> 60 minuten
kalfsachterschenkels
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Breng de schenkels met water aan de kook. Spoel de schenkels onder koud water af en breng ze dan opnieuw met het water aan de kook. Schuim het water af, voeg de ui, wortel, prei, gekneusde peperkorrels, het laurierblad en de tijm toe en laat alles 4 uur zachtjes trekken.

Kook de asperges, doperwten, snijbonen en lente-uitjes in wat bouillon “beetgaar” en breng met zout en peper op smaak. Verdeel de gare schenkels over 4 soepborden. Giet de bouillon door een fijne zeef en breng met zout en peper op smaak. Rangschik de voorjaarsgroenten over de schenkels, schep de goed warme bouillon rondom de schenkel en garneer met toefjes kervel.

Lekker met versgebakken stokbrood. Serveer apart een theelepeltje voor het merg uit de schenkel.

Ingrediënten

  • 4 stuks plakken kalfsachterschenkels
  • 2 liter water
  • 1 middelgrote ui, gehalveerd en bruin geroosterd
  • 2 worteltjes, in grove stukken gesneden
  • 1/2 kleine prei, in grove stukken gesneden
  • 6 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 asperges, geschild en in drieën gesneden
  • 2 eetlepels doperwten
  • 4 snijbonen, in Chinese ruiten gesneden
  • 4 lente-uitjes, in drieën gesneden
  • 4 toefjes kervel
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen