Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de blinde vinken rondom goudbruin. Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm. Fruit in de resterende olie het ontbijtspek, de wortel, ui, knoflook en tijm zonder te kleuren.
Voeg de tomaten, gare linzen en het laurierblad toe, giet er de witte wijn op en breng alles met zout en peper op smaak. Leg de blinde vinken op het linzenmengsel en stoof het geheel onder gesloten deksel nog 15 minuten zachtjes verder gaar.
Lekker met couscous en gebakken courgette.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk hierboven onze film
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven