Blanquette van kalfsvlees

Ingrediënten

  • 400 gram kalfspoulet
  • 200 gram kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 liter stevige kalfsbouillon
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 100 gram ontbijtspek
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1,5 deciliter roomsaus
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet, kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes. Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook fijn, meng het door het gehakt, breng op smaak met peper en zout en draai er kleine balletjes van.

Breng de kalfsbouillon aan de kook. Kook hierin de gehaktballetjes ca. 5 minuten en haal ze dan uit de bouillon. Voeg de kalfspoulet toe en gaar deze in ca. 80 minuten op een laag vuur. Voeg de laatste 15 minuten de champignons en de gehaktballetjes toe.

Bak de reepjes ontbijtspek in een droge pan uit tot ze krokant zijn. Verhit de roomsaus en schep het kalfsvlees, de gehaktballetjes en champignons uit de bouillon en doe ze in de saus. Voeg peterselie en zilveruitjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de blanquette in warme schaaltjes en strooi de reepjes ontbijtspek erover. Giet de bouillon door een doek en serveer deze erbij in een apart kommetje.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen