Bladerdeeg hapjes met Vitello Tonnato

4
30 - 60 minuten
kalfsachtermuis
*
undefined
Jessie - Brunchchick
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

1. Bestrooi de muis aan beide kanten met zout en peper. Bak daarna het vlees in een koekenpan met een klontje roomboter bruin en zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten is dichtgeschroeid. Haal het vlees daarna uit de pan en leg het in een ovenschaal.

2. Zet de oven aan op 185°C. Zodra de oven voorverwarmd is, zet je de ovenschaal in de oven en bak je de muis in 20-25 minuten rosé.

3. Haal de muis uit de oven en laat deze goed afkoelen.

4. Begin nu met de tonnato. Mix met een staafmixer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en een scheutje citroensap tot een gladde saus. Breng de saus daarna op smaak met zout, peper en extra citroensap.

5. Ontdooi 4 plakken bladerdeeg op een stuk bakpapier. Zodra de plakken ontdooid zijn, vouw je de vier buitenkanten ongeveer een halve centimeter naar binnen en duw deze met een vork aan de randen goed aan. Smeer de 4 bladerdeeg hapjes met een kwastje in met ei.

6. Bak de bladerdeeg hapjes nu in een paar minuten goudbruin. Snijd ondertussen de muis in dunne plakjes. Ik heb een snijmachine gebruikt, maar dit kan gemakkelijk met een scherp mes als je geen snijmachine tot je beschikking hebt.

7. Haal de bladerdeeg hapjes uit de oven en leg ze op een mooie schaal. De hapjes zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn. Leg op ieder bladerdeeg hapje een plakje vitello en maak het hapje af met een theelepeltje saus, een kappertje (of twee) en versgemalen peper.

Smakelijk eten!

Ingrediënten:

  • 300 gram (gevliesde) kalfsachtermuis
  • 1 blikje uitgelekte tonijn (op waterbasis)
  • 6 el mayonaise (romig)
  • 2 el kappertjes + wat extra kappertjes voor de garnering
  • 4 ansjovisfilets uit blik (uitgelekt)
  • citroensap
  • zout & peper naar smaak
  • 4 plakken roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • een klontje roomboter

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen