BBQ - Kalfsspierstuk met mini paprika’s, zoete aardappels en champignons

4
> 60 minuten
kalfsspierstuk
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Gril het spierstuk in zijn geheel in de kamado van ca 150°C voor 1-1,5 uur tot een kern van 56°C, en breng op smaak met peper en zout. Pof de knoflookbollen ca 45 minuten in de Kamado BBQ.

Was de zoete aardappel, snij in blokjes, leg in aluminiumfolie met de champignons, wat olie, peper en zout en grill in de Kamado BBQ voor ca 10 minuten en breng op smaak met wat citroensap en thijm. Gril de paprikaatjes voor ca 15 minuten en besprenkel met wat olijfolie en peper en zout.

Laat het vlees 10 minuten rusten, snij plakken op de vleesdraad en serveer met de knoflook in de breedte doormidden gesneden, de groenten en aardappel. De knoflookpulp is heerlijk om over het vlees te smeren.

Ingrediënten:

  • 1 kleine kalfsspierstuk
  • 4 bollen knoflook
  • 4 mini paprika rood
  • 4 mini paprika geel
  • 4 mini paprika groen
  • verse tijm blaadjes gerist
  • 2 grote zoete aardappels
  • sap van halve citroen
  • 200 gr champignons
  • peper/ zout naar smaak
  • olijfolie

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen