Ribeye met gepofte aardappel en crème fraîche

4
30 - 60 minuten
kalfsribeye
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de gewassen aardappel op dubbel aluminiumfolie en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, rozemarijn en peper en zout. Vouw dicht en pof in de Kamado BBQ van 180°C aan de zijkant, af en toe keren, voor ca 20 min.

Meng de crème fraîche met het citroensap, bieslook en breng op smaak met peper en zout. Gril de ribeye steaks om en om voor ca 4-5 minuten per kant.

Snij de aardappel kruislings in en druk aan de onderkant open, leg een grote lepel crème fraîche in het midden en serveer bij de steak. youtu.be/rU7vTRsZEXk

Ingrediënten:

  • 4 steaks van 180 gr kalfsribeye
  • 4 grote pof aardappels
  • olijfolie
  • 25 gr gehakte rozemarijn
  • 200 gr crème fraîche
  • 25 gr bieslook in fijne ringetjes gesneden
  • sap van 2 citroenen
  • peper/zout naar smaak

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen