BBQ - Kalfshaas in z’n geheel gegaard met courgette en aubergines

4
30 - 60 minuten
kalfshaas, kalfsjus
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was de courgettes en aubergines, snijd de courgettes in de lengte door de helft en de aubergines in plakken van ca 3 cm. Leg de courgettes per half op een stuk aluminiumfolie en snijd kruislings in. Besprenkel met gehakte knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout, en olijfolie. Vouw de folie eromheen zodat de bovenkant nog iets open is en gril in de Kamado BBQ van 180°C voor ca 10-15 minuten tot ze gaar zijn maar nog wel stevig.

Besprenkel de plakken aubergine met de Marokkaanse kruiden, peper en zout en olijfolie en gril voor ca 6-8 min per kant. Gril de kalfshaas voor ca 15-20 min om en om tot de gewenste garing. Breng op smaak met verse peper en zout. Leg de trostomaatjes kort, ca 2 min in de Kamado BBQ, besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Dresseer op een houten plank en snijd aan tafel. Serveer met wat kalfsjus en de groenten.

Ingrediënten:

  • 1 van ca 800 gr (middenstuk) kalfshaas
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 takken cherry trostomaatjes
  • Italiaanse kruiden (Nomu Italian Rub)
  • Marokkaanse kruiden (Nomu Maroccan rub)
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • kalfsjus
  • olijfolie
  • peper/ zout naar smaak

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen