Aziatische salade met kalfshaas

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
grillen
Laura's Supervood

Bereidingswijze

  1. 1. Haal het kalfsvlees uit de koelkast en laat in ongeveer een half uur op kamertemperatuur komen.

  2. 2. Snijd het teentje knoflook fijn en doe dit samen met de fijngesneden rode peper en koriander steeltjes in een vijzel en maal tot een fijne pasta met de stamper.

  3. Doe dit samen met de sesamolie, olijfolie, limoensap, sojasaus, vissaus en kokosbloesemsuiker in een schaaltje en roer goed door.

  4. Zet dit even opzij.

  5. 3. Snijd van de komkommer in de lengte plakjes met een dunschiller.

  6. Snijd ook de rode ui in dunne halve ringetjes en de lente-ui en groene peper in ringetjes. Doe dit in een bakje of schaaltje en meng 1,5 eetlepel van de dressing alvast door de komkommersalade.

  7. De rest hou je apart als extra salade dressing.

  8. Zet het komkommer mengsel nog even in de koelkast terwijl je de rest van de salade maakt.

  9. 4. Zet een pan op het vuur en laat deze heet worden.

  10. Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in de pan en verwarm dit goed. Leg de kalfshaasjes in de verwarmde pan, kruid met peper en zout, en bak deze drie minuten per kant op middelhoog vuur.

  11. Haal de kalfshaas uit de pan, leg op een bord en laat dit zo’n 6 minuten onder aluminiumfolie rusten.

  12. 5. Terwijl het vlees rust bereid je de rest van de salade.

  13. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.

  14. 6. Snijd de radijs in dunne plakjes en halveer de tomaatjes.

  15. Meng de sla, munt blaadjes, koriander blaadjes en komkommersalade in een grote kom door elkaar. Verdeel dit over twee borden.

  16. Verdeel de tomaatjes en radijs over de borden.

  17. 7. Snijd de kalfskaas met een scherp mes in dunne plakjes.

  18. Verdeel de plakjes over de salades.

  19. Strooi de geroosterde pinda’s over de salade en serveer met de overgebleven dressing en eventueel nog wat limoen partjes.

  20. Bron: Supervood

Ingrediënten:

  • 2 stukjes (à 150 gram per stuk) kalfshaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl fijngesneden rode peper
  • 1 tl fijngehakte koriander steeltjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 3 mini komkommers (of 1 normale)
  • 0,5 rode ui
  • 2 lente-ui
  • 1 groene chilipeper (of rood)
  • 30 gram ongezouten pinda’s
  • 20 snoeptomaatjes (mix)
  • 10 radijsjes
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze (100 gram)
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse koriander

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen