Familie Jansen bij Vallei Boert Bewust

16-12-2014
In de Gelderse Vallei is vanuit de varkens- houderij het project "Vallei Boert Bewust (VBB)" opgericht. Binnen het project " Vallei Boert Bewust" zoeken boeren van verschillende sectoren actief het contact met de burger. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via open dagen, sociale media, ontvangst van groepen of een boerderijwinkel. Op deze manier willen de VBB deelnemers de burger betrekken bij het bedrijf en hen laten zien hoe zij als ondernemer rekening houden met verschillende thema's die bijdragen aan verduurzaming en transparantie binnen de agrarische sector. Interview Henk Jansen
Henk en Willy Jansen uit Otterlo zijn Peter's Farm kalverhouders en sinds een aantal weken officieel deelnemer van Vallei Boert Bewust. De belangrijkste voorwaarde voor boeren om mee te doen is de interactie met de burgers in de Vallei. Bewuste boeren scoren pluspunten op minimaal vier van de volgende thema’s: milieu, mest, energie, welzijn, diergezondheid, maatschappij en beeldkwaliteit. Waarom doet u mee aan Vallei Boert Bewust?
‘Ik wil graag aan de burgers vertellen wat ik doe. Door ons bedrijf te laten zien krijgen burgers een veel duidelijker beeld van de werkelijkheid. Namelijk op een diervriendelijke manier met onze kalveren omgaan. We hebben niet voor niks het Beter Leven keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming.’ Hoe sluit het Peter’s farm concept aan bij Vallei Boert Bewust?
De doelstelling van Vallei Boert Bewust sluit prima aan bij de doelstelling van Peter’ s Farm. Transparantie tonen is een bindende factor van beide. De burger/consument wordt steeds kritischer. Peter’ s Farm organiseert open dagen en heeft een webcam in de stal hangen. Op elke verpakking staat een boerderijcode die het mogelijk maakt voor de consument om Peter’s Farm Kalfsvlees zelf te traceren tot op de boerderij.’ Geïnteresseerd geworden naar de mogelijkheden die Vallei Boert Bewust biedt? Kijk op www.valleiboertbewust.nl.                    
« Terug

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

De 5 uitgangspunten van Peter's Farm

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen