Kalfsfilet met speculaas

Ingrediënten

  • 200 gram kalfsfilet (kalfshaas)
  • 50 gram speculaaspasta
  • 1 deciliter olijfolie
  • peper en zout
  • 1 deciliter kalfsfond
  • 5 centiliter witte wijn
  • 6 salieblaadjes
  • 30 gram boter

Voedingswaarden

2
0 - 30 minuten
kalfsfilet (kalfshaas), kalfsfond
*
undefined
bbq tapas
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak een flinke inkeping in het midden van de filet en vul die met speculaaspasta. Wrijf het vlees in met wat olie, kruid met peper en zout en gril op een matig vuur. Het vlees mag nog rosé zijn.

Kook de kalfsfond en de witte wijn in met de salieblaadjes tot 2/3 van het oorspronkelijke volume. Dik op met een klontje koude boter. Snijd het vlees in schijfjes. Werk af met speculaaskruimels.

Tip: Maak zelf speculaaspasta. Meng 50 gram zachte boter, 30 gram speculaas, 2 eetlepels kandijsiroop of vloeibare rietsuiker tot een homogene massa. De speculaaspasta kan je ook vervangen door pindakaas.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.