Kalfsworst met waterkersstampotje!

Ingrediënten

  • 4 Mister Kitchen’s mosterd-peterselie kalfsworsten
  • 1¼ kg kruimige aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 kleine rode ui fijngesneden
  • 300 gram waterkers* harde steeltjes verwijderd en grof gesneden

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsworsten
*
undefined
Mister Kitchens
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook de aardappels in een laagje water met zout afgedekt in 20-25 minuten op het laagste vuur gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie en de boter. Bak de worsten in 12 tot 15 minuten bruin en gaar. Neem de worsten uit de pan en houd ze onder een deksel warm.

Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met de jus uit de koekenpan tot een smeuïge stamppot. Voeg evt wat verwarmde melk toe. Spatel er kort en luchtig de waterkers, ui, zout en peper naar smaak door. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er een kalfsbraadworst op.

De mosterd in de worst geeft het kalfsvlees en het gerecht extra pit en combineert uitstekend met aardappel en groene groenten. Jus is niet meer nodig.

*De waterkers is te vervangen door andijvie of bladspinazie.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.